Het gemengde boerenbedrijf is al sinds 1962 gevestigd aan de Rietdijk in de Haagse Beemden waar Theo van den Kieboom samen met zijn ouders het bedrijf begon. Sinds die tijd bewerkt familie van den Kieboom het land aan en rond de Rietdijk.  

Er werd nog geschaatst op de grote vlaktes die in de winter onder water stonden. Jaren later is er op deze vlaktes een complete woonwijk rond de boerderij gebouwd, nu bekend als de Haagse Beemden.

Theo trouwde in 1972 met Mien. Destijds waren ze een van de weinige
die fruit verbouwden in deze streek. De aardbeienkwekerij groeide en naast aardbeien hielden ze ook koeien en varkens. 
Ze verbouwden steeds meer andere groente en fruit wat ze naar de veiling brachten.

Zoon Jack van den Kieboom heeft het bedrijf in 2006 overgenomen van zijn ouders. Jack, geboren in 1977, was de eerste dopeling in de Bethlehemkerk. In zijn jeugdjaren werden er steeds meer aardbeien geteeld, Jack mocht aardbeien verkopen van zijn ouders en de opbrengst hiervan was zijn “zakgeld”. En zo ontstond het begin van de boerderijwinkel. Na de overname zijn Theo en Mien altijd blijven helpen op de boerderij. Mien is meestal te vinden in de winkel en Theo op het land of tussen de koeien en de bijen. Waar ze ooit zijn begonnen met de verkoop van eigen geteelde aardbeien, is het assortiment in de loop der jaren steeds meer uitgebreid met o.a. aardappelen, uien, scharreleieren en diverse soorten groente en (klein) fruit wat ook wordt aangeleverd door lokale boeren.

In 2011 trouwen Jack en Wendy en in 2012 wordt zoon Luc geboren. Zoon Luc is inmiddels 8 jaar en vindt het al prachtig om mee te helpen op de boerderij. Ook Wendy vindt het werken thuis leuk en groeit mee in het bedrijf. De laatste jaren groeit het bedrijf door en ontstaat naast de boerderijwinkel en aardbeienkwekerij ook de imkerij. De heerlijke honing uit eigen imkerij wordt uiteraard ook aan het winkel assortiment toegevoegd.

In 2013 besluiten Jack en Wendy om een rundveestal te bouwen. De stal wordt gebouwd volgens alle eisen van de dierenbescherming voor het 2 sterren Beter Leven Keurmerk. Ze besluiten dan ook om de winkel serieus te verbouwen. Ze willen het assortiment nog verder uitbreiden door o.a. verantwoord vlees uit eigen stal aan te bieden en hebben daarvoor meer ruimte nodig. En dus verhuist de winkel van buiten naar binnen, in de mooie boerenschuur. In het voorjaar van 2016 wordt de winkel feestelijk heropent en zo ontstaan ook de eerste open dagen, die zich in de jaren erna herhalen wegens enorm succes.

Adres

Rietdijk 4
4824 ZB Breda
Mobiel : 06-30301447
info@boerderijkieboom.nl

volg ons op

facebook logo
instagram logo

Copyright © Boerderij van den Kieboom 2019 | KvK nummer 65314425 | Btw-nummer NL856062194B01 |
Realisatie: Witkam Webdesign | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Sitemap | Disclaimer | Cookies