Een groot deel van de producten die we verkopen worden op eigen land verbouwd, daarnaast proberen we zoveel mogelijk samen te werken met lokale boeren en producenten, mensen die net als wij bewust bezig zijn met wat ze doen. Een aantal van onze vaste leveranciers lichten we op deze pagina toe.

Ben je fan van puur en eerlijk eten? Dan moet je zonder twijfel de producten van Bredaas ZoetZuur&Zout eens geproefd hebben. Je vindt hier de beste streekproducten van Breda, direct van het land en zo in de pot.

Bij Bredaas ZZZ zorgen ze ervoor dat overtollige oogst niet verloren gaat en verwerken die in de lekkerste producten. Ze gebruiken de inmaaktechnieken van vroeger. Hierdoor blijven de producten lang goed, zonder dat ze volgestopt worden met conserveermiddelen en zonder dat het ten koste gaat van de eerlijkheid en de puurheid van het product.

Een greep uit het assortiment: Kruidenzout, chutney, azijn, mispelgelei, perenstroop en stoofpeertjes. Ook zijn de producten in leuke cadeauverpakkingen bij ons verkrijgbaar.

Bovendien maakt Bredaas ZZZ voor ons bramenjam en bramensiroop van onze eigen bramen, welke alleen bij ons in de winkel verkrijgbaar is!

De Kaasdonk is een kaas- en zorgboerderij in Raamsdonk.

Ze zijn gevestigd in de schuur van een historische boerderij en bieden dagbesteding aan volwassenen en ouderen met een beperking. Samen met hen maken ze op ambachtelijke wijze kaas van geitenmelk en koemelk uit Raamsdonk. Deze kaas is een echt streekproduct! Bij ons in de winkel verkopen we jonge en oude geitenkaas van melk van de Kaasdonk en gemaakt door de Driehoek uit Oosterhout. Daarnaast verkopen wij de heerlijke Gèta gemaakt door de Kaasdonk.

Gèta zijn geitenkaasblokjes in olie verrijkt met kruiden. De kaas is bereid van de gepasteuriseerde melk van de geiten. De kaas is wat brokkelig van structuur en licht zout van smaak. De kaasblokjes zijn heerlijk in een salade, bij de borrel of door warme gerechten. De olie kan goed gebruikt worden in dressings en in warme gerechten. Gèta is bij ons verkrijgbaar met Italiaanse kruiden en met Griekse kruiden.

De Gèta heeft in 2014 “Goud” gewonnen op de kaaskeuring in Hoornaar.

De Ambachtshoeve is een zuivelboerderij in hartje Brabant (Raamsdonk). Hier wordt de (weide)melk rechtstreeks vanaf de koe verwerkt tot zuivelproduct. De producten worden op natuurlijke en ambachtelijke wijze geproduceerd. Ze werken met veel aandacht en passie aan de producten, zodat ze een perfect eind product kunnen leveren.

Melkveebedrijf Pullens is sinds 1968 gevestigd in het “lint” van Raamsdonk. Hier worden 185 koeien gemolken. In de zomer mogen de koeien op de ruime huiskavel zelf het gras gaan halen. De koeien worden met passie en plezier gehouden om ze zodoende gezonde melk te kunnen laten produceren die dan verwerkt kan worden tot alle producten van de Ambachtshoeve.

In 2017 en 2018 sleepte de Ambachtshoeve de 1ste prijs binnen met hun Boerenkarnemelk en met de boeren Yoghurt behaalden ze in 2018 zilver.

Een greep uit het assortiment: Karnemelk, roomboter, yoghurt, vla en boerenmelk.

Ieder woensdag levert de Ambachtshoeve verse zuivel bij ons af, wil je er niet naast pakken, plaats dan je bestelling en wij zorgen dat deze voor je klaar staat.

De Galgehoeve

In 2019 zijn we begonnen met de verkoop van lamsvlees van de Galgehoeve.(H)eerlijk lamsvlees recht van de boerderij in Teteringen.

Sinds mei 2015 maakt de Driehoek kaas op het terrein van de Sint Paulus Abdij in Oosterhout. Het is een echt familiebedrijf en ze pachten al ruim 30 jaar de grond van de abdij om het melkveebedrijf te runnen. Passie voor het werk is heel belangrijk, de koeien krijgen de allerbeste verzorging en dat proef je terug in de kaas!

Het bewust omgaan met de koeien, grondstoffen en grond zijn heel belangrijk volgens de Driehoek. Alles begint bij een tevreden en gezonde koe. Een voorbeeld van bewust boeren is voor hun dat ze heel relaxed met hun koeien omgaan, dit zorgt voor minder stress, minder adrenaline en zo gezondere koeien!

Een greep uit het assortiment, jong belegen en oude kaas maar ook diverse kruidenkazen: Fenegriek, Truffel, Komijn, Honingklaver en Bieslook.

De Bruijn Streekproducten (DBS) is ontstaan uit Het Bruijntje Boerderij & Streekproducten en heeft zich tot doel gesteld De Lekkerste Streekproducten uit Brabant en omstreken te promoten Zij ondersteunt door verkoop en distributie boeren, tuinders en ambachtslieden die hun focus hebben liggen op de productie van deze waardevolle producten vaak volgens oud recept.

Korte lijnen zorgen ervoor dat de producent een eerlijke prijs krijgt en de klant een goed product. De producten geleverd door de Bruijn voldoen aan de volgende criteria; Geteeld of ambachtelijk geproduceerd bij voorkeur in Brabant en positief onderscheidend van de massa. De producten worden op relatief kleine schaal gemaakt waardoor ze een uniek karakter hebben. De producten worden verkocht in de verpakking en onder de naam van de lokale producent zodat de klant weet waar de producten vandaan komen en door wie de producten gemaakt worden.

Kort samengevat komt het er op neer dat de producten van de Bruijn zich onderscheiden door kwaliteit en herkenbaarheid en zijn daarmee uitermate geschikt voor speciaalzaken en boerderijwinkels.

Een greep uit het assortiment: fruitsappen, sauzen, bakmixen, bieren, en wijnen.

Marja’s zuivelijs

Zuivelijs met verse melk van eigen koeien, zonder onnodige toevoegingen, maar altijd met een lekker twist.

Met de hand gemaakt door Marja op boerderij de Laak in Terheijden.

Opener is een organisatie die zich bezig houdt met het mooie product bier. En dat doen ze niet zomaar, want ze streven naar de optimale bierbeleving.

 

De Opener bierbrouwerij brouwt sinds 2012 op kleine schaal allerlei speciale bieren op ambachtelijke wijze. De biermannen van Opener zijn echte bierspecialisten en organiseren graag een leuke bierproeverij voor je op maat.

 

Wij verkopen diverse bieren van Opener en daarnaast ook biercadeautjes.

Bij Wild Natuurlijk wordt het wild van lokale jagers ingenomen en beoordeeld. Wanneer het voldoet aan alle kwaliteitseisen maakt de slager Richard Bouwmeester het panklaar en kunt U het bij ons in de winkel kopen.

Wild is een echt seizoensproduct, de voorraad verschilt dus per seizoen.

Brouwerij Bliksem

 

Zo oud als de natuur zelf, gevaarlijk en het verrast je altijd: Bliksem!

Speciaal bier wordt al heel lang gedronken. Een mooie traditie, maar zit bier minnend Nederland te wachten op het zoveelste traditionele bier? Bij Brouwerij Bliksem vinden ze van niet. Traditie is goed maar Bliksem voegt er graag nog iets aan toe. Ze bedenken uitdagende recepten, die gestoeld zijn op traditie, maar niet traditioneel zijn. Ze spelen met tradities, oude en nieuwe bierstijlen, experimenteren continu en onderzoeken nieuwe smaken. Zo maakt Bliksem verrassende bieren en altijd vol van smaak.

 
Een greep uit het assortiment: Black Sabbath, Code Rood, Hemel Vuur

 De Black Sabbath is onlangs verkozen tot Brabants Lekkerste Bier 2018. 

Bovendien viel deze eerder dit jaar ook al in de prijzen tijdens de Dutch Beer Challange.

 

Ramses Bier brouwt in Hooge Zwaluwe 12 vaste bieren en er zijn altijd 12 verschillende specials. Seizoensbieren, streekbieren, collabs en vergeten bieren.

De brouwerij heeft een missie en een passie: Eigenwijs bier brouwen voor de mensen die daar van houden.
Bijna alle Ramses Bieren zijn single hop. Er wordt duurzaam geproduceerd met zo veel mogelijk biologische en lokale ingrediënten.

Ieder bier heeft een eigen unieke uitgesproken smaak. Zo kan iedereen genieten van een of meer vloeibare snoepjes in zijn of haar glas.

Brouwerij Frontaal is ontstaan in 2015 na een jarenlange zoektocht naar de verschillende smaken & aroma’s in al bestaande bieren. Een brouwerij die staat voor innovatie, balans, creativiteit maar ook zeker voor transparantie (op de helderheid van sommige bieren na).Dit komt allemaal terug in de smaak van het bier, de etiketten maar ook zeker door de manier van handelen door de brouwerij.Ze brouwen hun bier volgens de slogan “Beer for Thought”. Hiermee doelen ze op het creëren van smaken, kleuren en geuren in het bier,wat de drinker aanzet tot denken waar dit door ontstaan is. Naast dat er op zoek gegaan wordt naar de uitwerking van de ingrediënten zou men ook kunnen denken bij welk gerecht het bier lekker bij is of bij welk moment het goed past.

Kom genieten van een speciale selectie van Brouwerij Frontaal tijdens een bierproeverij, want die organiseren ze ook!

 

Een greep uit het assortiment; Author, Freehand, Rhodesian en West 2018

Natuurlijk Tomaat:

Eind 2015 zijn ze gestart met het biologisch telen van diverse groenten. In de kas kweken ze op biologische wijze verschillende soorten tomaten en komkommers. 

Ze zijn enorm gedreven om een eerlijk, heerlijk en kwalitatief goed product te leveren. Verder vinden ze het belangrijk te verbinden en te innoveren.

Van hun eigen tomaten maken ze sauzen voor de soep en voor de pasta. Maar ze maken ook tomatenjam en chutney. En in samenwerking met De Laarhoeve wordt de tomatenketchup en de tomaatjes op zoetzuur (MarieJetjes) gemaakt. De verse en houdbare producten verkopen ze in hun biologische boerderij winkel en in boerderijwinkeltjes in de nabij omtrek.

Bij ons verkrijgbaar de Marie jetjes en basissaus voor de soep en pasta.

Molen de Arend is een levendig, hedendaags bedrijf in een eeuwenoud gebouw. Adri is de huidige molenaar en Marijna staat samen met een team van enthousiaste, kundige medewerkers in de molenwinkel.

Bovenin de molen maalt Adri het graan tot meel en maakt er mengsels van. Een deel van het versgemalen meel gaat naar de bakkers in de regio, het andere deel verwerken ze in hun eigen mengsels en verpakken ze voor de molenwinkel.

In de molenwinkel is door de jaren heen veel veranderd en het assortiment is steeds groter geworden. In de molen bevinden zich twee koppels stenen die in bedrijf zijn, hier wordt op authentieke wijze graan gemalen. Deze wijze van malen draagt ertoe bij dat de producten van de molen uniek en van de beste kwaliteit zijn. Maar goed meel begint natuurlijk met goed graan. Het graan dat ze malen is van de beste kwaliteit en komt uit Duitsland. Dit betekent dat er veel eiwitten in de tarwe zitten, die een goed bakresultaat geven.

Het graan wordt regelmatig gekeurd door een onafhankelijke molenaar van het AKG. Niet alleen de graankwaliteit maar ook de maalkwaliteit zijn hierbij belangrijk om een goed brood te kunnen bakken.

Molen de Arend heeft zich aangesloten bij het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde.

AKG staat voor Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde.

Het AKG wil het korenmolenaarsambacht in stand houden, passend binnen de huidige maatstaven en het bevorderen en produceren van gezonde voeding. Daarom testen ze jaarlijks het graan en de maalproducten van haar leden op een aantal cruciale punten.

Bij ons verkrijgbaar: O.a. pannenkoekenmeel, mix voor pizza, Brabants worstenbrood en molenkoekmix

Op De Moerderij lopen de scharrelvarkens het hele jaar door lekker buiten! Ze krijgen zo veel mogelijk de kans om hun eigen natuurlijke leven te leiden. Naast het gebruikelijke voer, krijgen ze granen en gras te eten. Ook krijgen de varkens nog snoeiafval en groenten (wat het seizoen te bieden heeft). Het ras, de voeding maar vooral de vele lichaamsbeweging zorgen ervoor dat de varkens langzamer groeien en daar krijgen ze ook de tijd voor. Dit alles zorgt voor een heerlijk mals en smaakvol stukje vlees!

Bij ons verkrijgbaar van de Moerderij; heerlijke droge worsten

De Pindakaaswinkel

De lekkerste pindakaas van Nederland. Zonder toegevoegde suikers, geen palmolie maar kokosolie
en zoutarm. Met veel liefde handgemaakt, hierdoor is ieder potje uniek.

Adres

Rietdijk 4
4824 ZB Breda
Mobiel : 06-30301447
info@boerderijkieboom.nl

Bestelformulieren

Vleespakketten

volg ons op

facebook logo
instagram logo

Copyright © Boerderij van den Kieboom 2019 | KvK nummer 65314425 | Btw-nummer NL856062194B01 |
Realisatie: Witkam Webdesign | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Sitemap | Disclaimer | Cookies