Welkom bij onze Boerderijwinkel

Een groot deel van de producten die we verkopen worden op eigen land verbouwd, daarnaast proberen we zoveel mogelijk samen te werken met lokale boeren en producenten, mensen die net als wij bewust bezig zijn met wat ze doen. Een aantal van onze vaste leveranciers lichten we op deze pagina toe.

Wij hebben ook een online boederijwinkel

U kunt bij ons online vlees, fruit en honing bestellen.

Honing

Van eigen erf.

Vers fruit

Altijd goed of je nu ziek bent of lekker aan het werk.

Van eigen erf

In het voorjaar van 2016 zijn we gestart met de verkoop van vlees uit onze eigen rundveehouderij. Het vlees van de Blonde d’Aquitaine staat bekend om haar unieke vleeskwaliteit: mals, fijndradig, weinig vetaanzet, cholesterolarm en natuurlijk smaakvol. In onze eigen winkel verkopen we uitsluitend rundvlees van onze eigen koeien.

Naast de losse verkoop van ingevroren vlees in onze winkel, is het ook mogelijk om elke week vers vlees te bestellen via de webwinkel.

Bij ons staat voorop dat de dieren een prettig bestaan hebben en dat we je een (h)eerlijk stuk verantwoord vlees kunnen aanbieden!

Voor meer informatie over onze koeien klik hier.

Honing oogsten

Is een lichtverteerbaar zoetmiddel dat al door onze prehistorische voorouders werd gebruikt en het heeft lange tijd stand gehouden als voornaamste bron van zoet. En zoet is het, bijna twee keer zo zoet als kristalsuiker! Honing wordt door bijen gemaakt en is dus van dierlijke oorsprong. Ook hommels maken honing, maar in tegenstelling tot de honingbij leggen zij hiervan geen grote voorraden aan.

Hoe wordt honing eigenlijk gemaakt? Uit de bloemen die de bijen bezoeken zuigen ze nectar. Die nectar komt dan in hun speciale honingmaag terecht waar de daar aanwezige enzymen de meervoudige suikers tot enkelvoudige suikers afbreken. Terug in de bijenkast dragen ze deze verrijkte nectar over aan jongere werkbijen waardoor dit in aanraking komt met speeksel; hierin zitten enzymen die verder inwerken op de nectarsuikers. Tijdens dit proces ontstaat door de verschillende aanwezige stoffen een desinfecterend milieu, zodat de honing en de kast vrij van schimmels en bacteriën blijven.
De verrijkte dunne nectar wordt in zeskantige wassen voorraadhokjes (de raten) opgeborgen en zodoende in de warme en droge bijenkast aan de lucht blootgesteld, het vocht kan dan verdampen en de honing rijpen. Wanneer het product op honingdikte is, worden de raten met wasdekseltjes verzegeld.
Vanaf dit moment kan de honing door de imker worden geoogst. Meer weten lees dan hier verder.

U vindt onze honing in onze boerderijwinkel en online in de webwinkel.

We oogsten regelmatig producten uit eigen moestuin en van onze akkers.

Denk aan bramen, frambozen, rode bessen, rabarber, boontjes, courgette, pompoenen en sierfruit, boerenkool.

Lokale Boeren en Producenten

logo Marja's zuivelijs

Marja’s zuivelijs

Zuivelijs met verse melk van eigen koeien, zonder onnodige toevoegingen, maar altijd met een lekker twist.

Met de hand gemaakt door Marja op boerderij de Laak in Terheijden.

De Ambachtshoeve is een zuivelboerderij in hartje Brabant (Raamsdonk). Hier wordt de (weide) melk rechtstreeks vanaf de koe verwerkt tot zuivelproduct. De producten worden op natuurlijke en ambachtelijke wijze geproduceerd. Ze werken met veel aandacht en passie aan hun producten, zodat ze een perfect eindproduct kunnen leveren. Alle zuivel is voorzien van het keurmerk ‘Echte Boerderijzuivel’. Zuivel die ambachtelijk op de boerderij wordt gemaakt met de melk van de eigen koeien. U kunt bij de Ambachtshoeve terecht voor echte boeren zuivel zoals; o.a. karnemelk, boter, yoghurt en vla.

De afgelopen jaren behaalde de Ambachtshoeve diverse mooie prijzen met hun producten. Zo werd de karnemelk in 2021 voor de vierde leer uitgeroepen tot de beste van Nederland.

Ieder woensdag levert de Ambachtshoeve verse zuivel bij ons af, wil je er niet naast pakken, plaats dan je bestelling en wij zorgen dat deze voor je klaar staat.

Sinds mei 2015 maakt de Driehoek kaas op het terrein van de Sint Paulus Abdij in Oosterhout. Het is een echt familiebedrijf en ze pachten al ruim 30 jaar de grond van de abdij om het melkveebedrijf te runnen. Passie voor het werk is heel belangrijk, de koeien krijgen de allerbeste verzorging en dat proef je terug in de kaas!

Het bewust omgaan met de koeien, grondstoffen en grond zijn heel belangrijk volgens de Driehoek. Alles begint bij een tevreden en gezonde koe. Een voorbeeld van bewust boeren is voor hun dat ze heel relaxed met hun koeien omgaan, dit zorgt voor minder stress, minder adrenaline en zo gezondere koeien!

Een greep uit het assortiment, jong belegen en oude kaas maar ook diverse kruidenkazen: Fenegriek, Truffel, Komijn, Honingklaver en Bieslook.

logo Galgehoeve

De Galgehoeve

In 2019 zijn we begonnen met de verkoop van lamsvlees van de Galgehoeve.(H)eerlijk lamsvlees recht van de boerderij in Teteringen.

De Moerderij

Op De Moerderij lopen de scharrelvarkens het hele jaar door lekker buiten! Ze krijgen zo veel mogelijk de kans om hun eigen natuurlijke leven te leiden. Naast het gebruikelijke voer, krijgen ze granen en gras te eten. Ook krijgen de varkens nog snoeiafval en groenten (wat het seizoen te bieden heeft). Het ras, de voeding maar vooral de vele lichaamsbeweging zorgen ervoor dat de varkens langzamer groeien en daar krijgen ze ook de tijd voor. Dit alles zorgt voor een heerlijk mals en smaakvol stukje vlees!

Bij ons verkrijgbaar van de Moerderij; heerlijke droge worsten

Bij Wild Natuurlijk wordt het wild van lokale jagers ingenomen en beoordeeld. Wanneer het voldoet aan alle kwaliteitseisen maakt de slager Richard Bouwmeester het panklaar en kunt U het bij ons in de winkel kopen.

Wild is een echt seizoensproduct, de voorraad verschilt dus per seizoen.

De Bruijn Streekproducten (DBS) is ontstaan uit Het Bruijntje Boerderij & Streekproducten en heeft zich tot doel gesteld De Lekkerste Streekproducten uit Brabant en omstreken te promoten Zij ondersteunt door verkoop en distributie boeren, tuinders en ambachtslieden die hun focus hebben liggen op de productie van deze waardevolle producten vaak volgens oud recept.

Korte lijnen zorgen ervoor dat de producent een eerlijke prijs krijgt en de klant een goed product. De producten geleverd door de Bruijn voldoen aan de volgende criteria; Geteeld of ambachtelijk geproduceerd bij voorkeur in Brabant en positief onderscheidend van de massa. De producten worden op relatief kleine schaal gemaakt waardoor ze een uniek karakter hebben. De producten worden verkocht in de verpakking en onder de naam van de lokale producent zodat de klant weet waar de producten vandaan komen en door wie de producten gemaakt worden.

Kort samengevat komt het er op neer dat de producten van de Bruijn zich onderscheiden door kwaliteit en herkenbaarheid en zijn daarmee uitermate geschikt voor speciaalzaken en boerderijwinkels.

Een greep uit het assortiment: fruitsappen en bieren

logo boschdal bier

De naam van de brouwerij is ontleend naar kasteel Boschdal, een landhuis met een roemrijk verleden. Het kasteel is het meest beroemd geworden toen het ‘Beeks’ verzet tijdens de Tweede Wereld oorlog het kasteel gebruikte als een van de grootste verzetsgevangenissen van Nederland. Het bier van Boschdal is daarom ook een ode aan de verzetshelden van weleer. Boschdal Bier wordt gemaakt door Bekenaren voor Bekenaren. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de Stichting de Engelbewaarder. Deze stichting is in het leven geroepen om lokale doelen in de omgeving van Prinsenbeek te ondersteunen. Verleden, heden en toekomst gecombineerd in een bier naar recept van Wim van den Kieboom, Nederlands kampioen bierbrouwen (2012).

Wij verkopen de Boschdal Blond, wit, Extra, Tripel, Herfst en Bockdal. 

Opener is een organisatie die zich bezig houdt met het mooie product bier. En dat doen ze niet zomaar, want ze streven naar de optimale bierbeleving.

De Opener bierbrouwerij brouwt sinds 2012 op kleine schaal allerlei speciale bieren op ambachtelijke wijze. De biermannen van Opener zijn echte bierspecialisten en organiseren graag een leuke bierproeverij voor je op maat.

Wij verkopen diverse bieren van Opener en daarnaast ook biercadeautjes.

Brouwerij Bliksem

 Zo oud als de natuur zelf, gevaarlijk en het verrast je altijd: Bliksem!

Speciaal bier wordt al heel lang gedronken. Een mooie traditie, maar zit bier minnend Nederland te wachten op het zoveelste traditionele bier? Bij Brouwerij Bliksem vinden ze van niet. Traditie is goed maar Bliksem voegt er graag nog iets aan toe. Ze bedenken uitdagende recepten, die gestoeld zijn op traditie, maar niet traditioneel zijn. Ze spelen met tradities, oude en nieuwe bierstijlen, experimenteren continu en onderzoeken nieuwe smaken. Zo maakt Bliksem verrassende bieren en altijd vol van smaak.

Een greep uit het assortiment: Black Sabbath, Code Rood, Hemel Vuur

De Black Sabbath is in 2018 verkozen tot Brabants Lekkerste Bier, bovendien viel deze eerder dat jaar ook al in de prijzen tijdens de Dutch Beer Challange.

Ramses Bier brouwt in Hooge Zwaluwe 12 vaste bieren en er zijn altijd 12 verschillende specials. Seizoensbieren, streekbieren, collabs en vergeten bieren.

De brouwerij heeft een missie en een passie: Eigenwijs bier brouwen voor de mensen die daar van houden.
Bijna alle Ramses Bieren zijn single hop. Er wordt duurzaam geproduceerd met zo veel mogelijk biologische en lokale ingrediënten.

Ieder bier heeft een eigen unieke uitgesproken smaak. Zo kan iedereen genieten van een of meer vloeibare snoepjes in zijn of haar glas.

Brouwerij kaarshot

Bij Kaarschot brouwen ze op ambachtelijke wijze heerlijke Brabantse bieren. Alleen met natuurlijke ingrediënten, zoals water, hop, gerst, tarwe, gist, suiker en kruiden

Ben je fan van puur en eerlijk eten? Dan moet je zonder twijfel de producten van Bredaas ZoetZuur&Zout eens geproefd hebben. Je vindt hier de beste streekproducten van Breda, direct van het land en zo in de pot.

Bij Bredaas ZZZ zorgen ze ervoor dat overtollige oogst niet verloren gaat en verwerken die in de lekkerste producten. Ze gebruiken de inmaaktechnieken van vroeger. Hierdoor blijven de producten lang goed, zonder dat ze volgestopt worden met conserveermiddelen en zonder dat het ten koste gaat van de eerlijkheid en de puurheid van het product.

Een greep uit het assortiment: Bredaas kruidenzout, Laurierzout, Bredase mosterd, perenstroop en stoofpeertjes. Ook zijn de producten in leuke cadeauverpakkingen bij ons verkrijgbaar.

Bovendien maakt Bredaas ZZZ voor ons heerlijke jam van onze eigen bramen, frambozen, rode bessen en aardbeien.

Molen de Arend is een levendig, hedendaags bedrijf in een eeuwenoud gebouw. Adri is de huidige molenaar en Marijna staat samen met een team van enthousiaste, kundige medewerkers in de molenwinkel.

Bovenin de molen maalt Adri het graan tot meel en maakt er mengsels van. Een deel van het versgemalen meel gaat naar de bakkers in de regio, het andere deel verwerken ze in hun eigen mengsels en verpakken ze voor de molenwinkel.

In de molenwinkel is door de jaren heen veel veranderd en het assortiment is steeds groter geworden. In de molen bevinden zich twee koppels stenen die in bedrijf zijn, hier wordt op authentieke wijze graan gemalen. Deze wijze van malen draagt ertoe bij dat de producten van de molen uniek en van de beste kwaliteit zijn. Maar goed meel begint natuurlijk met goed graan. Het graan dat ze malen is van de beste kwaliteit en komt uit Duitsland. Dit betekent dat er veel eiwitten in de tarwe zitten, die een goed bakresultaat geven.

Het graan wordt regelmatig gekeurd door een onafhankelijke molenaar van het AKG. Niet alleen de graankwaliteit maar ook de maalkwaliteit zijn hierbij belangrijk om een goed brood te kunnen bakken.

Molen de Arend heeft zich aangesloten bij het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde.

AKG staat voor Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde.

Het AKG wil het korenmolenaarsambacht in stand houden, passend binnen de huidige maatstaven en het bevorderen en produceren van gezonde voeding. Daarom testen ze jaarlijks het graan en de maalproducten van haar leden op een aantal cruciale punten.

Bij ons verkrijgbaar: O.a. pannenkoekenmeel, mix voor pizza, Brabants

logo pindakaas winkel

De Pindakaaswinkel

De lekkerste pindakaas van Nederland. Zonder toegevoegde suikers, geen palmolie maar kokosolie
en zoutarm. Met veel liefde handgemaakt, hierdoor is ieder potje uniek.

Local Tea

Na 8 jaar theeplanten ontwikkelen is het gelukt en is Johan de eerste grootschalige theekweker in de Europese geschiedenis.

Van de teelt, oogst en uiteindelijk verwerking tot een (h)eerlijke kop verse kwaliteitsthee: bij LocalTea doen ze alles zelf, gewoon op de plantage in Zundert. Van plant tot theeglas, transparant en verser dan vers waardoor alle positieve eigenschappen van het blad behouden blijven!

Zuster Evie

Zuster Evie is een samenwerkingsverband van lokale onderneemsters, de zusters, die elk in hun eigen regio vanuit hun huis nog op de ouderwetse manier onze lekkernijen maken!

Wij verkopen de super leuke en lekkere Toverthee van Zuster Evie. Laat je verrassen!

Ginger Jack, niet perse een streekproduct te noemen maar ondertussen wel 1 van onze hardlopers!

Jouw dagelijkse dosis gember, extra lekker verpakt. Ginger Jack is een nieuwe gemberdrank boordevol biologische gember van topkwaliteit, koudgeperst en op smaak gebracht met verse munt, limoen, citroen, rietsuiker en een heerlijk kruidenboeket.