Rundvlees

In het voorjaar van 2016 zijn we gestart met de verkoop van vlees uit onze eigen rundveehouderij. Het vlees van de Blonde d’Aquitaine staat bekend om haar unieke vleeskwaliteit: mals, fijndradig, weinig vetaanzet, cholesterolarm en natuurlijk smaakvol. In onze eigen winkel verkopen we uitsluitend rundvlees van onze eigen koeien.

Naast de losse verkoop van vlees in onze winkel, is het ook mogelijk om een pakket te bestellen. Meer informatie hierover kunt u opvragen per mail.

Bij ons staat voorop dat de dieren een prettig bestaan hebben en dat we je een (h)eerlijk stuk verantwoord vlees kunnen aanbieden!

Blonde d’Aquitaine

 

Kleur: Blond van kleur (tarwekleurig)
Geboorte: Natuurlijke geboorte
Oorsprong: Zuid-Frankrijk
Groei per dag: 1700 gram per dag
Eter: Stevige eter
Karkasgewicht: 500 kg
Percentage: gem. 66% (aanhoudingspercentage= vlees op het karkas)
Smaak: Altijd mager vlees. Het beste percentage edele stukken bij versnijding. Mals vlees met zeer weinig vetaanzet, een fijne korrel en zeer smakelijk. In de Franse restaurants krijgt het vlees van Blonde (d’Aquitaine) de hoogste waardering.

Onze stallen voldoen aan alle eisen van de dierenbescherming voor het 2 sterren Beter Leven Keurmerk.

Onze dieren staan in potstallen, waarin altijd water en voldoende vers en lekker eten is voor de dieren. De 2 sterren goedgekeurde stallen zijn zo gebouwd dat er veel licht is, dat er rust in de stallen heerst, geen stress is én voldoende ruimte, zoals het natuurlijke kudde gedrag van de runderen verlangt of toelaat.

Elke dag worden de potstallen voorzien van nieuw stro. Zonder dat de dieren er last van hebben, wordt dat op een efficiënte manier ingestrooid. Elke dag letterlijk een nieuw bedje. 

In de stallen hangen overal nesten van zwaluwen. Deze grote populatie aan zwaluwen zorgen ervoor dat de stallen zoveel mogelijk insectenvrij zijn voor de runderen.

OP DE WEI

Het vrouwelijk vee heeft een streepje voor bij ons want de dames staan het grootste gedeelte van het jaar vrolijk buiten op de wei. Dit wordt onbeperkte weidegang genoemd. In de winter staan ze lekker warm binnen.

VOEDING

Bij ons krijgen de runderen mais, hooi, brood en een speciaal samengesteld krachtvoer. Het mais en het hooi wordt geoogst van eigen land. Het enige wat aangekocht wordt, is het krachtvoer, dat speciaal op onze runderen is afgestemd en likstenen om ook in de mineralen te voorzien. Dit allemaal om een optimale gezondheid en groei te realiseren.

Op onze boerderij worden de dieren tweemaal daags met onze eigen producten gevoerd, zodat we zeker weten dat het vlees lekker mals en van hoge kwaliteit is wanneer het vervaardigd wordt.

TRANSPORT & SLACHTERIJ

Alle zorg die tot dan toe aan de goede ontwikkeling van het rund besteed is, mag niet verloren gaan. De gespecialiseerde transportondernemingen zijn geselecteerd op basis van diverse kenmerken:

  • Kennis van runderen
  • Speciaal voor dit doel geprepareerde wagens die comfort bieden aan de dieren en die een veilig transport garanderen en verwondingen uitsluiten
  • Gekwalificeerde chauffeurs.

De transporten vinden plaats op speciaal gekozen tijden. Vroeg in de ochtend worden de dieren, geholpen door natuurlijk kuddegedrag, op de wagen geladen. De vloeren in de wagens zijn voorzien van een dunne laag zaagsel, waardoor de dieren tijdens het transport meer grip hebben. Bij aankomst worden de dieren op dezelfde wijze uitgeladen. Dezelfde wagens worden ook voor transport van jongvee gebruikt. Het speciale ontwerp maakt dat mogelijk doordat er een hydraulische verdieping in zit.

De wagens moeten na elk transport gereinigd worden om besmetting van eventuele ziektes te voorkomen. De transporteurs zijn zich ten volle bewust van de rechten van de dieren en hebben daar hun werk van gemaakt. Daarom komen de dieren altijd zonder noemenswaardige verwondingen aan. Dat geeft het dier vertrouwen en er is geen sprake van stress.

Na de slacht dient de verwerking op volkomen hygiënische wijze te geschieden, zodat bacteriën geen kans krijgen. Daarom zijn er in het traject snelkoelcellen, die het vlees binnen no time laten afkoelen.

ONS VLEES IS

Veilig en gezond
Duurzaam en diervriendelijk geproduceerd
Zonder antibiotica
Voeding van eigen bodem
Een streekproduct

ONS VLEEs is

Veilig en gezond

Duurzaam – en diervriendelijk geproduceerd

Zonder antibiotica

Voeding van eigen bodem

Een streekproduct

 

Blonde d'Aquitaine

Dit van oorsprong Franse vleesras staat bekend om de unieke smaak en malsheid. Het is altijd smakelijk, mager en mals vlees met zeer weinig vetaanzet en een fijne korrel. In Franse restaurants krijgt het vlees daarom de hoogste waardering.

Twee sterren beter leven keurmerk

*
**

Onze stallen voldoen aan alle eisen van de dieren bescherming voor het twee-sterren Beter Leven Keurmerk. Onze dieren worden op duurzame dier en milieuvriendelijke wijze gehouden op stro in onze poststallen. Hier is altijd voldoende water en vers lekker eten. Er is veel licht, ruimte en rust in de stallen en het vrouwelijk vee staat de grootste tijd buiten in de wei.

2 Sterren beter leven keurmerk

Onze stallen voldoen aan alle eisen van de dierenbescherming voor het 2 sterren Beter Leven Keurmerk. Onze dieren worden op duurzame dier- en milieuvriendelijke wijze gehouden op stro in onze poststallen. Hier is altijd voldoende water en vers lekker eten aanwezig. Er is veel licht, ruimte en rust in de stallen en het vrouwelijk vee staat de grootste tijd buiten in de wei.

VERKOOPLOCATIES

Zuivelboerderij de Driehoek

Hoogstraat 82-B
4901 PK Oosterhout
www.zuiveldriehoek.nl

De Galgenhoeve

Galgestraat
4847 TE Teteringen
www.degalgehoeve.nl

Zelf ook een verkooplocatie worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

VERKOOPLOCATIES

Zuivelboerderij de Driehoek

Hoogstraat 82-B
4901 PK Oosterhout
www.zuiveldriehoek.nl

De Galgenhoeve

Galgestraat
4847 TE Teteringen
www.degalgehoeve.nl

 

Zelf ook een verkooplocatie worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Adres

Rietdijk 4
4824 ZB Breda
Mobiel : 06-30301447
info@boerderijkieboom.nl

Bestelformulieren

Vleespakketten

volg ons op

facebook logo
instagram logo

Copyright © Boerderij van den Kieboom 2019 | KvK nummer 65314425 | Btw-nummer NL856062194B01 |
Realisatie: Witkam Webdesign | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Sitemap | Disclaimer | Cookies